E-Learning

 

Proactief Beveiligen

 

(SVPB)

 

 

Van beveiligers of security officers wordt steeds meer proactief handelen verwacht. Inmiddels is dit een belangrijk onderdeel van de basisopleiding beveiliging.

Alle beveiligingsmaatregelen ten spijt, de meest effectieve methode om een kwaadwillende te slim af te zijn is; denken als de tegenstander.

Met beveiligingsmaatregelen verleng je de voorbereidingstijd van een indringer, maar als niemand die voorbereiding opvalt, dan gaat de crimineel uiteindelijk zijn doel bereiken.

Met proactief beveiligen kun je de voorbereiding van de crimineel verstoren.

De cursus proactief beveiligen is samengesteld op basis van de exameneisen van SVPB.

In deze cursus wordt je meegenomen in de denkwijze van de tegenstander. Hoe gaat hij of zij te werk om zijn doel te bereiken en hoe komen we erachter dat iemand met zijn voorbereiding bezig is.

 

De cursus bestaat uit 9 verschillende modules waarin we in gaan op de dreiging. Wat is precies een dreiging en de wijze waarop een dreiging zich kan voltrekken?

De werkwijze van een dadertype wordt ook wel Aanvallers Methode van Operatie (AMO) genoemd. We leren welke dadertypen er zijn en wat kenmerkend is voor uitvoerende en voorbereidende AMO’s.

 

Het kunnen ontdekken of iemand je bedrijf als doel heeft uitgekozen begint met een waarnemen van normafwijkingen. Je neemt afwijkingen waar als je weet wat normaal is. Hoe je het normbeeld van het bedrijf kunt bepalen en wanneer een afwijking verdacht wordt is en hoe je dit vaststelt is de rode draad in deze cursus.

Het kunnen inschatten van een dreiging wordt niet alleen uitgelegd, maar deze cursus bestaat ook uit diverse praktijkoefeningen, waardoor de theorie in de praktijk kan worden toegepast.

 

  • Module 1 : Introductie Proactief Beveiligen
  • Module 2 : De aard van de dreiging
  • Module 3 : Het Crimineel Plan van Aanpak
  • Module 4 : Normaal
  • Module 5 : Verdachte indicatoren
  • Module 6 : Security Questioning
  • Module 7 : Dreiging inschatten
  • Module 8 : Operationele Procedure
  • Module 9 : Red Teaming

 

Na het volgen van deze cursus bezit je voldoende kennis om het examen van SVPB voor het keuzedeel Proactief Beveiligen met succes af te ronden.

 

© Copyright COE BV