Oefenleider

 

Registred High Security Officer Instructor

 

RHSOI®

 

 

Beveiligers hebben in hun werk te maken met een tegenstander. Een tegenstander die goed is voorbereid, geoefend en gemotiveerd. Om deze dreiging te kunnen weerstaan zullen ook onze beveiligers ten aanzien van hun taak en opdracht goed voorbereid moeten zijn. De huidige voorbereiding bestaat vooral uit een gedegen opleiding, aanvullende specifieke cursussen en kennis van procedures en instructies. Door het regelmatig oefenen van vaardigheden zijn beveiligers pas echt goed voorbereid om de dreiging te weerstaan.

Een geoefende beveiliger is een vakbekwame beveiliger.

Om de oefeningen goed uit te voeren en te implementeren zijn oefenleiders nodig die niet alleen de oefeningen organiseren en uitvoeren, maar ook de resultaten van de oefening met de deelnemers kunnen evalueren en bespreken.
 

De opleiding duurt 2 dagen  welke gegeven worden op de Security Academy, De Bleek 11 in Woerden.  De lessen beginnen om 09:00 uur en duren tot 16:00 uur. 

 

​Na het volgen van deze opleiding is de oefenleider in staat om oefeningen te houden met objectbeveiligers en hen voor te bereiden op de certificering RSO of RHSO. Kosten deelname zijn € 625,- excl. BTW. Bij de prijs zijn koffie/thee, lunch en het boek "Wees voorbereid op het onverwachte" inbegrepen.Vanaf 5 deelnemers is het ook mogelijk om deze training incompany te verzorgen. Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

De leerdoelen van deze training zijn onder andere:

  • Inzicht verkrijgen in de opzet van het oefenprogramma; 

  • Kunnen opstellen van een oefenbeleidsplan en oefenjaarplannen;

  • Hoe de oefeningen uit te voeren;

  • Het op een constructieve en opbouwende wijze de resultaten van de oefeningen te evalueren en bespreken;

  • Hoe beveiligers gecertificeerd kunnen worden;

  • Inzicht in de kwaliteitsborging van het oefenprogramma.

De training voor oefenleiders wordt niet afgesloten met een examen. De kandidaat oefenleider gaat na de training met het geleerde aan de slag. Na 10 tot 12 maanden volgt er een initiële kwaliteitsaudit, waarin de oefenleider wordt beoordeeld. Een positief resultaat leidt tot inschrijving in het register van Centre Of Experts, waarna de oefenleider is gecertificeerd tot Registered Highrisk Security Officer Instructor (RHSOI). 

Geoefende beveiligers kunnen zich onderscheiden door aan de hand van het Beveiligingspaspoort zich bij Centre of Experts te certificeren tot Registered Security Officer (RSO®) of Registered Highrisk Security Officer (RHSO®).

Een gecertificeerde oefenleider is bevoegd om beveiligers voor te dragen voor certificering bij N'Lloyd. De initiële kwaliteitsaudit is verbonden aan de facultieve licentie voor oefenleiders.

Oefenleiders met een licentie worden periodiek (1x per jaar) geaudit door auditors van het Centre of Experts voor de waarborging van de kwaliteit van de uitgevoerde oefeningen.

 

© Copyright COE BV